Op school

Nu maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker wordt, is het scheiden van afval een mooie stap in de juiste richting. Onze ervaring leert dat de communicatie hierover het belangrijkste is om dit tot een succes te maken. Jullie afvalinzamelaar helpt daar graag bij. Met speciale prullenbakken om afval op scholen goed te kunnen scheiden bijvoorbeeld. Dit zijn vaak (compacte) prullenbakken waarbij er met kleuren en/of borden wordt aangegeven welk afval er ingegooid mag worden. Samen zorgen we ervoor dat de overstap naar het scheiden van afval vlekkeloos verloopt.

Op school heb je te maken met de volgende afvalsoorten:

  • PMD/PD: zoals lege plastic verpakkingen van eten of lege drinkpakken.
  • Papier & Karton: denk hierbij aan notitieblaadjes of verpakkingsdozen.
  • Restafval: als afval echt niet meer te scheiden is dan kan het bij het restafval.
  • Glas: zoals wijnflessen en glazen verpakkingen.
  • Groente-, fruit- en tuinafval (gft): zoals etensresten of eten wat over de datum is gegaan.

Voor al deze afvalstromen heeft jullie afvaldienstverlener een passende oplossing.

Waarom afval scheiden op school?

Op scholen wordt veel afval gemaakt. Gescheiden afval kan goed worden gerecycled. Dat is goed voor het milieu. Het scheiden is vaak ook letterlijke waardevol, omdat je kosten kunt besparen.

Werk jij op een school? En voel jij je daar thuis?

Dan is het net zo makkelijk om daar dezelfde afvalstromen te scheiden als dat je thuis doet. Een kleine moeite en lekker duurzaam.

Bedenk eens hoeveel koffieprut er uit jullie koffiemachines komt. Dit kan worden gerecycled tot compost voor je tuin bijvoorbeeld. Door afval te scheiden lever je een bijdrage aan een duurzamere wereld.

Zorg jij voor het goede voorbeeld?

Neem als werknemer het initiatief. Start zelf met afval scheiden op je werk, inspireer je collega’s en zet je werkgever aan tot actie.

Ben je op zoek naar tips of ideeën?